torslanda spöade syrianska

torslanda-syrianska_06_spelSyrianska Felix Michel och Torslandas Andreas Johansson. Kul att se ett div2-lag helt rättvist vinna över Syrianska. Svenska kuppen. Det var inte direkt fullt med media på plats… Inte heller pressfika dessvärre. Fotat från läktare, 400mm

torslanda-syrianska_07_spel

Syrianskas Louay Chanko och Torslandas Patrik Falk

Åretsbild inskickat: snusk

Swingersfest

”Ljuset från det upplysta lekrummet där Kristina piskas lockar många nyfikna blickar på swinger-halloweenfesten på hemlig adress i Göteborg.” ( 2.8, 1/8, iso 8000)

Bilden skickade jag in som vardagsliv, Sverige. Den är tagen på Amanthes swingersklubb i Mölndal, jag och Mattis Wikström fick hänga där på deras halloweenfest för GT-Expressen. Det var ett lite speciellt jobb kan man säga, till exempel fick vi klä av oss för att få vara där (vi fick behålla byxorna på iaf :)

Det var rätt mörkt, bilden ovan tog jag på bländare 2.8, 1/8 sek på med iso 8000 (!). Ibland var det så mörkt att jag var tvungen att sätta lite ljus, då satte jag min led-lampa på låg effekt i motljus. Man vill ju inte störa så mycket på ett sånt här jobb.

Sedan filmade vi ett inslag också. Tycker det inte kändes så konstigt när jag var där och plåtade+filmade, däremot när jag dagen efter skulle klippa inslaget så kändes det lite konstigt kan man säga även om det inte gett mig några bestående men =)

Här kan ni se inslaget vi gjorde, ps man får se vad det är alla kollar på på bilden ovan.

http://www.expressen.se/gt/har-firar-swingerparen-halloween-pa-klubben/

Byline Mattis Wikström & Robin Aron

 

Ny foto/döda-djur-handske mm

lyx att vara med på lars darebergs blogg också! =)

Reza Tawakkoli

Reza Tawakkoli driver Mattbutik, utsatt för bedrägeri. Idag fick det bli en standard-fota-genom-ruta-bild. Det blir ofta effektfullt och fint men man får se till att inte göra det för ofta. Sedan gjorde jag ett lite jobbigare jobb också, träffade en cancersjuk mamma de bilderna får kanske ligga till sig.

Sedan fick jag ju äran att få bilen sönderslagen häromdagen, dock snodde de endast väldigt onödiga saker. Till exempel EN handske, högerhandsken men de lämnade kvar vänster. Det fick mig i alla fall att skaffa mig ett nytt par. Har inte haft bra foto-handskar innan men nu hittade jag dessa, ett par jägarhanskar som känns riktigt bra. Naturkompagniet. Dels är pekfingret tunnare och sedan kan man dessutom vika upp den. Tummen upp.

Foto/döda djur-handskse

Filmfestival + pocket wizard tt5

Ralph Fiennesm GIFF

Ralph Fiennes

Fotade idag för tredje året i rad invigningen av Göteborgs filmfestival GIFF. För mig var det nya att det ”viktigaste” var vimmelbilderna.

Standard är att bilderna tas vid reklamväggen men alltid bra att hitta något bra bildmässigt ställe i närheten så att man, efter de andra har fotat, kan flytta personen och få en bild som skiljer sig från de andras. Speciellt vid event brukar det finnas utplacerat lampor i lite effektfulla färger som kan vara snygga som backlight.

För denna bilden fick jag precis fem sekunder på mig. Det är ju inte värst lång tid så det gäller att tekniken sitter. Plockar jag av blixten såhär så brukar jag köra manuellt på allt så inte kameran eller blixten får fnatt.

Jag tycker det lönar sig att plocka av blixten och köra den lite vid sidan av. Nikon har ju inga egna radiosändare så jag använder pocket wizards tt5. vill man ha en mindre sändare på kameran kan man använda tt1 men är du i valet kvalet att köpa så köp bara tt5. Dels eftersom pocket wizards sändare är gjorda i plast, andas man på dem lite för hårt så går fästet sönder. Använder du då tt1 så får du köpa en ny, använder du istället tt5 så kan du sätta den trasiga som mottagare istället. Dessutom använder tt1 konstiga batterier, tt5 kör standard aa batterier som man ändå har med sig.

Joakim Magnå Robin Aron GIFF

godkväll säger joakim ”ingen slips” magnå och slipsrobin

Hej blogg Hej Lars Dareberg

Nä nu tror jag minsann det börjar bli dags att blogga lite, jag satsar kanske inte på att slå Lars Dareberg i antal inlägg men mitt tydligaste mål är ändå att hamna med på Darebergs lyxiga blogglista såsmåningom :)

De har hänt rätt mycket grejer senaste året, har jobbat som aldrig förr, och senaste veckan har det kulminerat med min andra nominering i årets bild, bomb-hot och lite annat smått och gott. Här på min nyhets/blogg-sida tänkte jag visa kanske lite tekniktips och visa vad man får vara med om när man jobbar som fotograf.

första bilden får bli lite episk ego-boost

löpsedel